Konsert og lansering av pipebrev i Vestmarka kirke!

Det er ikke ofte at musikere med en internasjonal bakgrunn og karriere kommer til Vestmarka for å ha konsert, men etter fjorårets suksess kommer Fancesco og Olga tilbake til Eidskogen, denne gangen i Vestmarka kirke. Kirken gir gode muligheter for å fylle den med toner fra operaverden (tekst Lars Alexander Mensonides)

Olga er fra Ukraina og har solid bakgrunn fra Tsjaikovskij konservatoriet og har sunget store roller i bl.a. Orpheus og Euridice, La Traviata, Carmen. Hun har vunnet flere prestisjetung priser på kjente konkurranser og festivaler.

Francesco er utdannet organist, pianist, cembalist og er i tillegg utdannet som komponist i både Italia og Norge. Han har vunnet to førstepriser i pianokonkurranser. Han har jobbet som kirkemusiker i Italia og USA og er aktiv i Norge siden 2006.

På konserten framføres det kjente perler fra den store operaverden akkompagnert av orgel eller piano. Alle kjærlighetens sider kommer fram: glede, drømmer, å bli avvist og anger. Komponister som Verdi, Bizet, Chopin, Fauré og Saint-Saëns.

Ellers er det mange som har fulgt med på orgelrestaureringsprosjektet som pågår i Vestmarka kirke. Kirkens første orgel fra 1894 skal bli satt opp igjen etter et omfattende arbeid. For anledningen kan man støtte én orgelpipe per brev ved å kjøpe et pipebrev. Kantor Lars Alexander Mensonides kommer til å fortelle om hvordan man kan få kjøpt disse brev.