Kirkestuebasaren, et sikkert vårtegn!

Toril Tolgine og Aud solgte lodder så blekket sprutet.

Fredag 6. april kom våren til Vestmarka i form av den årlige basaren i kirkestuen. Selv om det var litt færre til stede i Vestmarka kirkestue i år enn tidligere, så ble basar-gevinsten på hele 13.764 kroner. En sum som kommer godt med til kirkestuens vedlikehold og inventar. Og årets melodiøse underholdning inneholdt både ”Pengegaloppen” og ”Hurra for deg som fyller ditt år”.

Gode venner treffes på basar.

Det var bare glede å spore hos gjestene i løpet av de nesten tre timene årets kirkestue-basar varte. For både kaffe, saft, heimbaka kringle, nystekte vafler og andre godsaker måtte til også i år for å få på plass den trivelige basar-stemningen. Og sang og musikk ble denne gang besørget av selveste lederen i menighetsrådet, godt hjulpet av vaffelprodusenter og andre medhjelpere og et fyldig kor bestående av et sangvillig publikum. For selv om Håkon dro sangen om rånan han åt opp, så var de andre sangene litt mer av det trivelige slaget. Den mest fornøyde basar-gjesten var i år Fride, som på grunn av sin fødselsdag fikk servert ”Hurra for deg som fyller ditt år”. Og da ljomet sangen høyt og tydelig etterfulgt av et rungende ”Gratulerer med dagen!”

To malerier signert Gunnar TH. Sæther var basarens hovedgevinst.

Et velfylt gevinstbord hører med hver gang det er basar i kirkestuen, for givergleden er stor både hos mange små og store bedrifter i Eidskog og mange privatpersoner. Så på grunn av nyttige gaver, forundringspakker og mat- og fruktkurver var det nok av kjøpelystne som sørget for at lodd-selgerne også i år fikk fart på kulepennene. Noe som resulterte i et solid overskudd og mange fornøyde vinnere. Så selv om publikumsantallet går både opp og ned på ”Vårens gladeste eventyr” i Vestmarka kirkestue, så er denne basaren kommet for å bli.

Forventningsfulle loddselgere.
Det velklingende basar-koret fikk fart på ”Pengegaloppen”.
Solveig fikk god hjelp av Ingeborg med vaffelstekinga.
Soknepresten hadde taket på vaffelpressa.
Fride feiret bursdag på selveste vår-basaren.
Å dele ut gaver var en takknemlig jobb.
En lysende gevinst er god å ha da mørket kommer.
To glade vinnere av et varmende hjerte.