Jula ble sunget og spilt inn

adventslys
4. søndag i advent, lys nummer fire tennes av bl.a. sogneprest Bettina Eckbo

 

4. søndag i advent arrangerte kirkemusikalsk utvalg julekonsert med Vestmarka Sangkor og Anne & Vidar som aktører. Organist Sigrid Bråthen var med både fra orgelkrakken og ved pianoet. Vestmarka Hornorkester måtte dessverre melde avbud pga sykdom.

 

anne-og-vidar
Anne & Vidar

 

 

Anne Bjerke og Vidar Taugbøl fortsetter med musikalsk underholdning etter at Fiasko ble oppløst. De innledet med tre kjente sanger, deriblant «Nå er julen her», og det passet godt med tema for konserten!

 

Vestmarka sangkor, kledd i nattsvart og julerødt, framførte det sogneprest, og konferansier Bettina Eckbo betegnet som den norske avdelingen. Eatnemen Vuelie var den siste. Den kan oppfattes som en «cross-over-låt». Deler av koret joiket, mens en annen del holdt melodien til «Deilig er jorden». Flott var det, og en ny musikalsk opplevelse for mange som var i kirke denne søndagsettermiddagen.
sangkoret-2

hakon
Håkon framfører en annerledes julesalme skrevet av Knut Wold

Håkon Hauer hadde et stunt midt i programmet da han serverte «En annerledes julesang» skrevet av Knut Wold som har tilknytning til Vestmarka. Teksten har et barns perspektiv når han snakker med nissen og er villig til å forsake mye for at andre barn i verden skal få en god jul.

Bettina leste novellen «Ittno knussel», om den rike enken Marte Svenneru som viste hjertelag når behovet var som størst. Historia kan fortsatt bevege.

Det har blitt en tradisjon at O helga natt framføres på julekonserten. Siden hornorkesteret ikke deltok, var det sangkoret som ga solist Håkon Hauer vokalt følge. I tillegg hadde Sigrid Bråthen tatt turen bort til pianokrakken og fylte ut lydbildet. Det var en svært vellykket kombinasjon.

vi-synger-jula-inn-2016
Mange hadde kommet for å finne førjulsstemningen med julekonserten som kirkemusikalsk utvalg arrangerte

Nordnorsk julesalme er en av Trygve Hoffs fulltreffere, og har blitt en favoritt for mange kor. Melodien er vakker, og teksten passer i kirka, «…velsigna de evige ord’an om håp og ei utstrakt hand…»

Menigheten var en del av julekonserten med fire julesalmer. Tradisjonen tro var den siste Deilig er jorden. Sangkoret la inn 2. stemmen, og for en stakket stund fikk vi alle opplevelsen av å være med i Vestmarka Sangkor, og det var en ekstra bonus ut over alt vi hadde fått lytte til denne siste søndagen før jul.