Fra friluftsgudstjeneste til middelalder

Etter at prest og organist anno 2019 var ferdig med sin friluftsgudstjeneste søndag  28. juli kom en flokk støyende middelalderkrigere på besøk . Og da ble det Middelalderdag for barn på Eidskog bygdetun Almenninga.

Middelalderen i Norge regnes fra 1030 til 1537 og blir inndelt i tidlig-, høy- og seinmiddelalder, en tidsepoke som ble levendegjort på årets Middelalderdag for barn siste søndag i juli på Eidskog bygdetun Almenninga. I stekende sol fikk barn og voksne et innblikk i denne lille delen av Norgeshistorien hvor det blant annet ble vist en forestilling med sverdkjempende, brynjekledde og svette middelalderkrigere.

Instrumenter, skjold og selvspikkede sverd.

Musikkinstrumenter  fra middelalderen var med på å gjøre dagen historisk korrekt. Likeens fikk ungene av 2019 lage sine egne sverd og skjold, og middelalderkledde folk gjorde også sitt til at det ble presentert en levende historietime hele dagen. Og runeskrift var det flere som fikk en innføring i og mange publikummere var iført middelalderklær. Og da skuespillerne fortalte om krig i Norge i middelalderen satt de unge og slukte hvert ord som ble sagt. Helt til slutt etter en sommervarm Middelalderdag var det mange svette små og store som endelig fikk av seg en varm middelaldersk  påkledning.