Fastelavnsris og åresalg gir god økonomi

Eidskog Sanitetsforening Vestmarka arbeidsgruppe som blant vestmarkingene fortsatt heter Vestmarka Sanitetsforening har gjort tradisjon av å være først ute med å avholde årsmøte.

Kari Vestby og Mona Rambøl nyter bordets gleder.

Ni medlemmer i Eidskog Sanitetsforening Vestmarka arbeidsgruppe stilte opp på årsmøtet onsdag 29. januar hjemme hos Sidsel Ovlien. Møtet ble på grunn av at styrets leder Anita Pedersen var syk gjennomført med reserve og kasserer Kari Vestby som raskt og informativt ledet årsmøtet. Etter sang, velkomstord, tenning av lys og ett minutts stillhet til minne om et medlem som gikk bort sist år leste sekretær Guri Jerpseth opp Årsberetning 2019 som fortalte om en forening som bidrar med mye som gjør Vestmarka til et aktivt og levende samfunn.

På grunn av sykdom var leder Anita Pedersen ikke til stede, så årsmøtet ble ledet av kasserer Kari Vestby (t.v.)med hjelp av sekretær Guri Jerpseth.

 I løpet av fjoråret hadde foreningen ett styremøte, åtte medlemsmøter, månedsmøter og sommeravslutning. Søndagskafè på Bydehuset, binding og salg av fastelavnsris, gevinster til basaren på Bolskog Grendehus og Kirkestuebasaren, en kjøkkenmaskin i gave til Eidskog Naturbarnehage, arrangert eldrefest til 65 gjester med middag, dessert og kaker, matservering til hornorkesteret 17. mai, Åpen kirke med vaffelsalg på Matrand, mange aktiviteter på Vestmarkadagen, servering av lunsj til dugnadsgjengen som skrapte og malte samfunnshuset, servering på Aktivitetscamp i august, varm lunsj til musikerne som deltok under Hornorkesterets undervisning for juniorer i september og Pubkveld med pizza og underholdning i oktober var noen aktiviteter signert saniteten.

 I tillegg fikk alle vestmarkinger over 80 år konfekt til jul og i løpet av 2019 ga saniteten 16 gevinster/gaver.  Økonomien i fjor var også meget god, for i tillegg til ”penger på bok” er salg av fastelavnsris, loddsalg og medlemskontingent med på å gjøre økonomien solid. Det sittende styret hadde forut for årsmøtet takket ja til å fortsette videre, så det nye styret i Eidskog Sanitetsforening Vestmarka arbeidsgruppe består i 2020 av leder Anita Pedersen, kasserer Kari Vestby og sekretær Guri Jerpseth.

Eva Rambøl og Karin Grundt er spente på trekningen.

Etter den formelle delen ble det rikelig tid til å nyte delikat, heimlaga servering, trivelig prat og åresalg med populære gevinster. Og salg av årer tilførte pengekassa 1400 kroner.

Og i flg. årsplan blir også 2020 et travelt år for de glade og aktive damene i saniteten på Vestmarka.

Mangeårig årsmøtevertinne Sidsel Ovlien.
Sekretær Guri Jerpseth og May Dobloug hygget seg med god prat, smørbrød og kaker.
Serveringen på årsmøtet var upåklagelig.