En viktig øvelse i høstmørket

Kim Andrè Rinden ble etter søk funnet i skogen forfrossen og med benskader.
Kim Andrè Rinden ble etter søk funnet i skogen forfrossen og med benskader.

Siste torsdag i september var det flere blålys som gjorde mange på Vestmarka nysgjerrige . Men de blå blinkende lysene tilhørte ambulanser og brannbiler som deltok i den store høstøvelsen som «Årets vestmarking» Dagfinn Omberg og resten av de aktive i Røde Kors hadde ideen til.

Det var ambulanser, brannbiler og flere andre kjøretøy som sto parkert på plassen til Eidskog Montessoriskole sist torsdag ettermiddag. Nøyaktig klokka 18:00 startet høstens store øvelse med mange frivillige til stede. Selve øvelsen foregikk i skogen og på veier i et stort område på Vestmarka. Det var både frivillige fra brannvesen, politi, Røde Kors, sivilforsvar og andre medhjelpere som deltok.

Realistisk
Det var en realistisk øvelse på veiene og i skogen, og det ble søkt blant annet etter bortkomne personer. Og i en bilulykke hvor en person som var sterkt skadet måtte skjæres løs før han kunne komme ut av bilvraket var også en viktig øvelse. Pasienten hadde indre og ytre blødninger og han var bevisstløs da hjelpemannskapene og ambulansen kom til ulykkesstedet. Pasienten var sminket i hodet så det så ut som han blødde sterkt, og det hele virket som en riktig stygg ulykke.

Også gutten det ble søkt etter oppførte seg meget troverdig da han etter et langt søk ble funnet i skogen. Forfrossen og med skadet ben. Han ble fraktet på båre og ATV ned til skolen og tatt hånd om av gode og profesjonelle hjelpere.

Evaluering
Hele øvelsen gikk etter oppskriften, og ved evalueringen ble det delt ut rosende ord til alle hjelperne og de deltakende forulykkede. Også kjøkkenpersonalet og de som spilte pårørende fikk velfortjent ros. Så høstens øvelse på Vestmarka viste at samarbeidet fungerte godt, og resulterte i en meget god øvelse.

Stian A. Bårli var godt sminket etter bilulykken.
Stian A. Bårli var godt sminket etter bilulykken.
Oddbjørn Slartmann (t.v.) og Per Olav  Rønning dirigerte trafikken så alle måtte kjøre utenom ulykkesstedet.
Oddbjørn Slartmann (t.v.) og Per Olav Rønning dirigerte trafikken så alle måtte kjøre utenom ulykkesstedet.