En annerledes 17. mai

Leder i Vestmarka Vel Nina Kisen fikk god hjelp av datteren Tomasine da bautaen på Jerpset ble pyntet med krans og blomster.

17. mai 2020 ble en helt ny opplevelse for store og små vestmarkinger. For årets 17. mai var fritt for barne-/folketog med hornmusikk, gudstjeneste, leker på skoleplassen, fotballkamp mellom elever og foreldre, bespisning i samfunnshuset og nærhet mellom alle. Men bekransing av bautaen på Jerpset og to på kirkegården  ble som tidligere år. Og den lange og annonserte bilkortesjen kjørte rundt Helgesjøen og tilbake til Skotterud.

To pyntede bautaer i nasjonalfarger på kirkegården.
To pyntede bautaer i nasjonalfarger på kirkegården.
Det var flere hager som vartet opp med tradisjonelle 17. mai-leker. Her er Erlend Grande foran onkel Arne Sørli i leken potet på skje.

Hjemme hos seg selv var det mange som deltok i flere typiske 17. mai-leker for liten og stor som for eksempel løping med potet på skje, og det ble for de aller fleste god anledning til å innta både brus, is og kaker. Så selv om årets 17. mai ble temmelig amputert for de fleste er det ganske sikkert at alt er ved det gamle 17. mai neste år.

Halvard Sørli (t.v), Erik Grande, Aurora Sørli Grande, Arne Sørli, Solveig Hem Sørli, Synne Sørli, Eline Sørli, Øyvind Sørli, Hilde Sørli, Erlend Grande og Magnus Sørli sang høyt og vakkert nasjonalsangen sammen med hele Norge klokken 13:00 17. mai.
Det var lite folk men mange flagg rundt omkring på Vestmarka, slik som på skoleplassen til Eidskog Montessoriskole.