Crying in the Chapel

Det ble servert mye glad sang og musikk i Vestmarka kirke lørdag.

Siste lørdag i 2018 var det mer enn fullt i Vestmarka kirke da For the Heart Band spilte og sang gospel og amerikanske julesanger for et entusiastisk publikum. Konserten ble en så sterk opplevelse at tårene rant både hos flere av de 300 publikummere og korgutten Erik Wedde.

For the Heart Band består av kortreiste musikere fra Eidskog og Aurskog-Høland som på sin glade og gode måte hyller Elvis Presley. De syngende og spillende bandmedlemmene med Håkon Hauer i spissen besto på romjulskonserten av blåsere, solister, kor, trommeslager, paukist, pianist, gitarist, bassist og en gjestende fløytist. Hver for seg og sammen skapte de et lydbilde som var fylt med ”trøkk” og mer stillferdige og varme toner. Både instrumentalistene og sangerne utmerket seg på en måte som skapte jubel blant publikum. I og med at konserten var viet Elvis, gospel og julemusikk ble det servert mye amerikanske toner. Men selv om det ikke var julemusikk på tradisjonelt norsk vis fikk både ”Blue Christmas”, ”Amazing Grace”, ”In the Ghetto” ”Silent Night”, ”Why my Lord”, ”If I can Dream”, ”Can`t help falling in Love” og 20 andre gospel og Elvis-låter mye og langvarig applaus. Og i tillegg til sang og musikk var både lyd og lys av beste sort, noe som var med på å gjøre årets romjuls- og gospelkonsert i Vestmarka kirke til en stor opplevelse.

Det var både jul, gospel og Elvis på konserten til For the Heart Band. Fra venstre Ole Kristian Ruud, Vivvi-Ann Huse, Monika Nilsen Walter og Erik Wedde. Raymond Svendby bidro med sang, tamburin og pauke.
Vivvi-Ann og Håkon viste mye glede i sine Elvis-tolkninger.
Håkon beviste at han kunne synge gospel som sitt forbilde Elvis.
Ole Kristian behersket både sang og piano på en utmerket måte.
Det var god kontakt mellom gitarist Totto og Håkon.
Monika og Håkon sang duett på imponerende vis.
Solist Monika levde seg in i sangen.
Vivvi-Ann tro til med en heftig solo.
300 publikummere fylte opp Vestmarka kirke da For the Heart Band spilte og sang gospel og amerikanske julesanger slik som Elvis gjorde.
”Elvis” og koristene Vivvi-Ann og Monika fikk fart på applausen.
Trommeslager Geir Fagermoen imponerte med sin dype bass-stemme.
Vivvi-Ann og Monika var med på å lage en humoristisk stemning i Vestmarka ”Chapel”.
Publikum ga musikerne og sangerne stående applaus.
Andrew og Astrid Harrod fra Nashville i USA med døtrene Madelin, Mackenzie og Olivia var på besøk på Vestmarka, og alle fem var mektig imponert av hva slektning Håkon og de andre i bandet presterte i Vestmarka kirke.