Børli og Sandbeck fra låvebrua

Grukkedal´n Cowboys med forsterkninger serverte poetiske sanger av 100-års jubilantene Hans Børli og Vidar Sandbeck fra låvebrua.

Den tradisjonelle sesongåpningen og rømmegrautfesten på bygdetunet på Vestmarka midtsommer har i alle år vært en folkerik suksess, men de vel 400 gjestene som kom gjennom grinda og inn på tunet søndag satte ny rekord. En rekord som gjorde sitt til at i god tid før stengetid var det ikke så mye som ei skje graut igjen. For selv om de som hadde kjøkkentjeneste startet festen med velfylte gryter var det ikke alle som fikk smakt på denne tradisjonsretten i år.

Tilda Vilde Strid og Hans Tuhus solgte billetter og ønsket alle velkommen til sesongåpning og musikk på bygdetunet søndag.

Det var ikke bare rømmegrauten som gjorde suksess på Eidskog bygdetun Almenninga søndag. De fleste kom for å se og høre på underholdningen som i år besto av et utvidet Grukkedal´n Cowboys som kom kjørende til konserten i en gammel og velholdt Opel Blitz. Etter denne originale inntreden på tunet som avstedkom latter og applaus fra publikum tok det ikke lang tid før sangerne og musikerne var ferdigrigget på låvebrua og satte i gang med musikk av 100 – års jubilantene Hans Børli og Vidar Sandbeck. Sandbeck med velkjente viser skrevet og komponert av han selv, og noen av Børli sine dikt som har blitt tonesatt av Solveig Hem Sørli og Kjetil Hjerpset, begge for anledningen opptatt som medlemmer i Grukkedal´n Cowboys. Og da låvebrua var fylt opp med ti humørfylte sangere og musikanter fikk publikum servert glade og velkjente sanger. Og publikum i det sommerlige amfiet hygget seg og tilkjennega sin begeistring for sangen og musikken med egne sangstemmer og langvarig applaus.

Det var tettpakket med folk i amfiet da Grukkedal´n Cowboys sang og spilte fra låvebrua.
Publikum satt både i graset og på stoler under konserten.
Filippa og Olivia Helstad solgte kaffe og kringle i Austun.
En trio med rytmer.
Publikum klappet lenge og vel for det de fikk servert fra låvebrua.
Sang og musikk fra låvebrua og mye folk i amfiet.
Kjetil trakterte stå bassen perfekt.
Solveig både sang og spilte fløyte.
Det er sommer på bygdetunet når sola skinner og den musikalske underholdningen er av det glade slaget.
God musikk skaper glede.
Solveig og Monika med felles maskott.
Tre generasjoner i sommerlig harmoni.