70 år er ingen alder

Trengsel rundt kakebordet.

Selv om du har passert 70 år er du ikke gammel. Dette kom tydelig til syne i Vestmarka Samfunnshus siste søndag i april. For på festen for alle vestmarkinger over 70 år som Vestmarka Sanitetsforening arrangerte, kom vel 60 gjester med godt humør til den populære vårfesten. En fest som enda en gang fristet med mer enn nok mat, drikke, kaffe og kaker.  Festens musikk ble besørget av Bæst Før, som underholdt fra begynnelsen til siste gjest var på vei hjem.

Tre medlemmer i Bæst Før.

Som ved tidligere fester innfant mange gjester seg i god tid for å få sine tidligere utvalgte plasser rundt de pent pyntede bordene i vårlige farger. Og helt fra første stund var praten med gamle kjente et av elementene som viste at folk hygget seg. De populære musikantene i Bæst Før spilte og sang kjente melodier som var gode både å synge og danse til. For selv om dansegulvet var litt i mindre bruk enn ved tidligere fester så var det ingen ting å si på gleden som gutta i Bæst Før ga. Med sanger som ”Gamle Svarten” og ”Kjærringa høgger ved mens je’ speller trækkspell” ble det fart og latter i festsalen.

Velsmakende mat

Sanitetsjentene Solveig (t.v) og Guri med dagens grønnsaker.

Fire jenter i Vestmarka Sanitetsforning sto for mat og servering, og flere medlemmer kom og bidro med opprydding etterpå. Så i det store og hele var det sanitetsforeningen som inviterte og ordnet i stand denne etter hvert så tradisjonelle festen. Festens varmrett besto av kjøttgryte med grønnsaker og sjøllaga ”pottitstappe”, og til dessert fristet vertskapet med et fargerikt og velsmakende kakebord. Så etter mat og drikke var det bare gode ord å få fra gjestene.

Diamantbryllup -ekteparet Anne-Mari og Per Richard Nilsson.

Per Richard Nilsson holdt festens takk for maten tale. Han og kona Anne-Mari feirer diamantbryllup i år, og selv om de for lengst har flyttet fra Krokfoss til Kongsvinger er de fortsatt som vestmarkinger å regne. I sin tale takket Per for den nydelige maten og de vakkert pyntede bordene, man han takket mest jentene i sanitetsforeningen som enda en gang hadde invitert og stelt i stand fest for de godt voksne nåværende og utflyttede vestmarkingene. –Takk for god mat, flott pyntede bord og kaker, fin musikk og all hyggen dere i sanitetsforeningen gir oss her i dag og ellers, var bare noen av de velvalgte ordene i talen.

Populær basar.

Solveig selger basarårer til gutta.

Ingen vårfest uten basar med mange gevinster, og slik ble det også denne gang. Versfolket hadde et svare strev med å selge årer til alle kjøpelystne gjester. Men åresalget innbrakte 8300 kroner, og da alle gevinstene var delt ut var både versfolk og gjester vel fornøyd med hele festen. Og de fleste stiller nok opp på julebordet sent i høst.

Anita og potetstappe-gryta.
Gammel kjærlighet ruster ikke.
Og to syngende medlemmer i vårfestens orkester.
John Sørli er den ferskeste i Bæst Før.
Bløtkake i rødt, hvitt og blått.
Og Solveig selger årer til jentene også.
Arne Omberg er mest opptatt av basarårer.
Det var bare blide gjester på vårfesten.
Søstrene Randi Marthinsen (t.v.) og Gerd Wiehe bor begge i Frøyas Vei i Glingeråsen, og begge følte trivsel på festen.
Spenningen stiger under basartrekningen.