Vestmarkadagen i sol og varme

Fisking i Buåa. Foto: Hans Dyblie
Og så smalt startskuddet. Foto: Hans Dyblie
Og så smalt startskuddet.

Hvis vi tar sol, varme og unge som bader i Harstadsjøen, fisker, skyter på blink, sykler, går og springer Vestmarka rundt, er riktige kremmere, hopper og spretter i slottet, spiser is og drikker brus og har det helt ”kult”, hva har vi da? Da har vi Vestmarkadagen 2016! For en lignende dag er det nok veldig lenge til vi får oppleve neste gang her på vakre Vestmarka. Og i tillegg til de unges glede fikk også de mange voksne det de kom for å oppleve.

Mange retrobiler på vestsiden av Buåa. Foto: Hans Dyblie
Mange retrobiler på vestsiden av Buåa.

Og mens sola skinte var det mer enn nok aktiviteter å delta på for vestmarkinger og tilreisende i alle aldre. Alle de fargerike gamle og litt nyere retrobiler på vestsiden av Buåa trakk til seg motorinteresserte hele dagen. Og i tillegg til å se på de mange motoriserte klenodiene ble det mye prat om de gode, gamle dager da bilene hadde riktig fasong, størrelse og bensinslukende motor. På denne siden av elva var det nostalgien og godt voksne menn som dominerte.

Kveldens gjester. Foto: Hans Dyblie
Kveldens gjester.

Da kvelden kom og de yngste hadde forlatt Brustadvika var det tid for de voksne å riktig hygge seg. Da luktet det grillmat fra Max Ivan som ble fortært med godt drikke til, og både Vestmarka Sangkor og Vestmarka Hornorkester sang, spilte og gjøglet for et feststemt publikum som ga sceneartistene solid applaus etter hvert nummer. Og da sola gikk ned i vest ble det god og dansbar musikk som lot seg høre over hele Vestmarka til natten senket seg over Brustadvika. Så Vestmarkadagen 2016 ble også i år en gledens dag for alle som var til stede.

Se flere bilder fra Vestmarkaden 2016 i bildearkivet