På tampen av et aktivt Vestmarka-år

Sjøfarten bru bygd i 2014 som var et år med mye aktivitet på Vestmarka.
Sjøfarten bru bygd i 2014 som var et år med mye aktivitet på Vestmarka.

2014 har vært et begivenhetsrikt Vestmarka-år. Vil du ha året i revy kan du bla deg raskt gjennom de om lag 50 nyhetssakene eller gå inn på arrangementskalenderen her på weben.
Den aller viktigste hendelsen var oppstart av privat barnehage, Eidskog Naturbarnehage med montessoripedagogikk. Foresatte og ansatte gjorde en fabelaktig dugnadsinnsats i sommer. Med privat eierskap og drift har de foresatte stor innflytelse på drift og pedagogisk innhold. Med dette grepet slipper ansatte og foresatte å frykte å bli saldert bort når stramt kommunalt budsjett skal vedtas hver desember.
Seinhøstes bråbestemte FAU ved Eidskog Montessoriskole seg for å bygge ballbinge på skolen. Raskere saksbehandling og bygging finner du trolig ikke. Andre begivenheter knyttet spesifikt til 2014 er bygging av bru i Brustadvika og teknisk oppgradering av www.vestmarka.info. Og styret i Vestmarka Grendeutvikling, som er ansvarlig for weben har knyttet Hans Dyblie til seg slik at kapasiteten for formidling fra aktivitetene i det rike organisasjonslivet er styrket.
Vedtaket om at aktiviteten i Elg 4H legges på hvil fra nyttår var trist, men dessverre nødvendig. Det blir spennende å se om klubben med 40 års fartstid kan få en ny vår.
Årets siste, men ikke mindre viktige begivenhet var stiftelse av Interesseforeningen Vestmarka Samfunnshus. Vedtaket satte punktum for et nødvendig organisasjonsmessig ryddearbeid.
Ved å minne om at reguleringsplanen for Brustadvika endelig ble godkjent i februar har vi god grunn til å påstå at 2014 alt i alt har vært framgangsrikt for lokalsamfunnet vårt.
Vestmarka Grendeutvikling takker for all innsats og gode fellesopplevelser dette året. God jul ønskes til alle hjem.