Ny bru skaper mye glede

En bil fra Hedmark Taxi var først over nybrua etter åpningen fredag.

I omtrent syv måneder har alle som har ferdes fylkesvei 21 gjennom Vestmarka vært nødt til å bruke en svingete omkjørings vei gjennom deler av Brustadvika. Grunnen til omkjøringen har vært riving av gammel og bygging av ny bru.  Og resultatet har blitt ei god og moderne bru over Buåa som helt sikkert vil være mer enn velfungerende i mange, mange år.

Driftsleder David Treffen i KF Entreprenør (t.v.) og Rudi Karlsson fra Røa Gjerdefabrikk er endelig klare for å sende de første bilene på den nye brua over Buåa.

Fredag formiddag kunne driftsleder David Treffen fra KF Entreprenør la den første bilen passere den nye brua over Buåa. Ei bru hvor Statens Vegvesen, sammen med KF Entreprenør har brukt vinter og vår for å gi alle veifarende ei moderne og flott bru. Og at brua ble mer enn godkjent beviste alle bilistene som hilste blide og fornøyde i det de passerte den brede og nyasfalterte brua etter åpningen fredag. Den første som kjørte over den nyåpnede brua var en blid sjåfør fra Hedmark Taxi som heretter slipper å kjøre den svingete omveien  via Brustadvika.

 

Mangirdas (t.v.) og Marius fra Litauen har bare litt arbeid igjen å gjøre i Brustadvika før ferden går videre til ei annen bru.

 

 

Helt fra Litauen kom for flere måneder siden Mangirdas og Marius for å jobbe med den nye brua, og begge to er meget godt fornøyd med resultatet. Nå når brua er ferdig skal de fortsette arbeidet på Vestmarka en tid for å gjøre i stand området i Brustadvika med blant annet å fjerne rekkverket på den midlertidige omkjørings veien. Til dette arbeidet har de til disposisjon en gravemaskin som vil gjøre dette arbeidet enkelt. Ingen av de to kan norsk, men på engelsk forteller de at en ny jobb venter på dem ved Mellem i Åsnes. Så i sommer vil disse to arbeidsglade litauerne være med på å gjøre i stand Mellem bru.

 

 

Rudi Karlsson legger siste hånd på gjerdene som er plassert på hver side av den nye brua.
Før den første bilen slippes over nybrua fjernes skiltingen som viser til omkjørings veien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Også tunge lastebiler er velkomne til å passere brua over Buåa på F.v 21.

 

 

 

 

 

 

 

Marius synes det er godt å få hjelp av en gravemaskin for å fjerne de tunge stenene i rekkverket.