Fra bedehus til rorbu.

Kjøperne var ivrige da åreselgerne kom.

Det ble mye sang og musikk på basaren med ”mye attåt” fredag kveld på Bolskogen Grendehus. En basar hvor Håkon Utstrand Hauer med datter Kilma, Monika Nilsen Walter og stå-opp komiker Roy Teigberget spilte, sang og underholdt verbalt et nesten stappfullt Grendehus. Og tradisjonen tro var det avsatt god tid både til bevertning, prat og gode minner.

Roy Teigberget fikk fart på publikums lattermuskler.

 

Vår og høst varter Bolskogen Kvinneforening med Menn opp med utlodning, karbonadesmørbrød, heimlaga kringle og kaker og åresalg med etterfølgende trekning. I år er det fem år siden kvinneforeningen tok over det gamle bedehuset og gjorde det om til bygdehus. Men lørdag kveld ble det rene rorbu stemningen da stå-opp komiker Roy Teigberget satte i gang med sine verbale krumspring. Hans opptreden, med blant andre historien om den svenske familien som fikk hjelp av en norsk dreng for å få blåst ut lyset fikk fart på lattermusklene hos publikum. Men humoren var også hørbart til stede i de andre vovede historiene til kveldens stå-opp komiker.

 

Gjestesanger Kilma sang vakkert ”Lilla Sofi” og fikk overdøvende klappsalver som takk.

 

Sang og musikk var denne kvelden av det kjente slaget, hvor Monika Nilsen Walter og Håkon Utstrand Hauer meg gjestesanger Kilma ga til kjenne kjente sanger som ”Junikveld”, ”Så skimrande var aldrig havet”, ”Der landsvegen svinger”, ”Ola Torader”, ”Evig skulle det væra” og ”Sagan om lilla Sofi” var noen av kveldens sanger. Og på et par av låtene ble publikum med som refreng-kor. Høyt, men vakkert? Men i det store og hele ble både den musikalske og verbale underholdningen satt stor pris på. Og som alltid ble alle kveldens gevinster mottatt med glede, og så var vårenes basar på Bolskogen over for denne gang.

 

 

Jan Fjeld og Bjørn Huse hadde det moro og trivelig på Bolskogen Grendehus.
Monika Nilsen Walter og Håkon Utstrand Hauer sang og spilte kjente melodier.
Det var godt med pause og bespisning for sangere og musikere.
Det gikk unna med salg av årer på basaren.
Også mannfolkene løsnet på pengepungen da åresalget var i gang.
Det var mye latter rundt bordene mens basaren var på sitt beste.
Hvem vinner nå?
Det var spenningen som dominerte like før trekning.
Noen basargevinster var pakket godt inn.
May og Thor Grasmo fra Setskog vant ei fruktkurv.
Basarleder Vidar Hansen følte at han var i et fordums bedehus og foldet hendene da han takket for det store oppmøtet.