-Evig skulle det væra

Velkommen til Tyrielden!

Førstkommende mandag, den 19. mars vil Vestmarka sangkor være med på feiringen av at det er 100 år siden Hans Børli ble født. Sangkoret vil mandag kveld hylle Hans Børli med en konsert som inneholder flere sanger med tekster av jubilanten og tonesatt av Solveig Hem Sørli.

Solveig dirigerer.

 

Forut for mandagens jubileumskonsert har Vestmarka sangkor med sin dirigent og komponist Solveig Hem Sørli øvd iherdig for at koret skal låte slik de selv ønsker. Og etter å ha vært til stede på den nest siste øvelsen før mandagens konsert i Tyrielden Eidskog bibliotek er det garantert at publikum får oppleve et kor som tar sangen på alvor men samtidig viser stor glede ved å synge for publikum.

Vi lar korets dirigent og komponist Solveig Hem Sørli med egne ord fortelle om jubileumskonserten mandag og litt historie omkring denne.

Enda mer kor.

-Som lokalt kor er det naturlig at vi i Vestmarka sangkor ønsker å gi vårt bidrag i forbindelse med Hans Børlis 100 års-jubileum. Vi har allerede i flere år hatt et par Børli-sanger på repertoaret som jeg har laget, ”Junikveld” og ”Mors julekveld”, men vi ønsker å gjøre enda mer ut av det. Vi har lyst til å vise noen av de flotte diktene til Børli gjennom korsang og de muligheter som et kor gir. Det finnes noen Børli-sanger tilgjengelig for kor fra før, men ikke så mange. Derfor ble det til at jeg begynte å skrive mye selv og arrangere. Og det er disse sangene som vi skal fremføre på konserten ”Evig skulle det væra” 19. mars. Der

Pianist og lydmann Espen Thorstensen med kor.

vilpublikum få høre Børli-sanger i litt forskjellig innpakning, både i fullt kor og som solosang. Vi har fått med Espen Thorstensen på piano og lyd, og Håkon Utstrand Hauer på gitar. I tillegg skal min søster Astrid Hem bli med og krydre noen av arrangementene med cello-spill. Så det blir en konsert med variasjoner. Noen av diktene som er blitt tonesatt nylig er ”Evig skal det væra”, ”Aurora”, ”Det gråter et barn”, ”Mitt liv”, ”Syng liv i mitt liv”, og ”Kveldsvise i tømmerskogen”.

-Vi gleder oss til konsert og håper å se mange vestmarkinger på Tyrielden. Så da ønsker vi ”Vel møtt til konsert!”.

Konsentrert om sangen.
Kor og dirigent.