En Champion fra Vestmarka

Kai Ljøner med Champion Ally og alle de fargerike sløyfene.
Kai Ljøner med Champion Ally og alle de fargerike sløyfene.

Vestmarkingen Kai Ljøner er i den heldige situasjonen at han eier Apus, en Whactel hund på 3 ½ år. Søndag 26. juli ble Apus av dommer Hans Boelaars tildelt sitt CASIB og ble svensk utstillings Champion på Värmlands Kennelklubbs internasjonale hundeutstilling i Ransäter.

En riktig champion
-I 3 ½ år har jeg eid Apus, men jeg fant fort ut at jeg ikke kunne gå i skogen og skrike Apus, hvor ordet pus ville bli fort oppfattet av mine jaktkamerater som om jeg ropte på pusen min. Derfor omdøpte jeg henne til Ally, et navn hun lyder i dag. Og ingen som ferdes i skog og mark reagerer negativt på hennes nye navn. Jeg har i hele mitt ”hundeliv” kun hatt en hund som har fått tittelen Champion to ganger, så jeg er mektig stolt av alle sløyfene til Ally. Og at Champion Ally og eier Kai er stolte av sløyfene som de viser frem med utsikt over Harstadsjøen er hevet over enhver tvil.

Sløyfene som forteller at Whactel hunden Ally er Champion.
Sløyfene som forteller at Whactel hunden Ally er Champion.

Whactel hund
-Ally er min hund nummer 12, og jeg kan si at jeg er vokst opp med hund. Jeg har tidligere hatt både drever, beagel og elghund, og alle disse har vært meget gode jakthunder. I Norsk Kennel Klubb er det registrert omtrent 200 av den tyske rasen Whactel. Denne rasen har god nærhet til eieren og er lett å dressere og lære opp. Og så er rasen meget barne- og familievennlig. Og med jaktegenskaper for støtende jakt og ettersøk. Den egner seg godt til jakt på rådyr, hjort, elg, hare og kanin. Og den er også en apporterende hund som på kommando innhenter skutt vilt både på land og til vanns. Mye trening og aktivitet i skog og mark gir resultater, fortsetter Kai Ljøner som også forteller at det deltok 2452 hunder fordelt på 237 raser i juli, og at det derfor var et yrende hundeliv på Ransäter Hembygdsgaard. –Og i 2014 ble Ally Norsk Utstillings Champion, og ble av NKK kåret til Wachtelhundrasens best premierte utstillingshund, avslutter en tydelig stolt hundeeier der han poserer med Ally og alle sløyfene.