Basar i Kirkestua 2022

Endelig! Etter covid-opphold var det basar i Vestmarka Kirkestue den siste dagen i april. Vi i menighetsrådet var spent: Kommer det noen? Det gjorde det!

Foto: Anne Øiseth          Monica synger ”O sole mio”

På forhånd hadde vi vært omkring i bygda og solgt lodd. Det er hyggelig å slå av en prat med folk rundt på Vestmarka og bli møtt av velvillige loddkjøpere. Pengene går til drift av Kirkestua.

Den aller første basaren var i 1992. Menighetsrådet hadde fått midler til å kjøpe Kirkestua. Huset hadde vært skole fram til 1958 og privatbolig etter det. En testamentarisk gave etter søsknene Signe og Håkon Almenningen sikret kjøpet. Tilstede under årets basar var tre av dem som var med i 1992, Ingrid Kraft, Else Øiseth og Herman Svarthaugen.

Mens folk drakk kaffe og spiste nystekte vafler solgte vi enda flere lodd. Håkon – med hjelp av Monica og Bettina – sang Basarvisa og Pengegaloppen og mange andre sang med. Stemningen var på topp! Loddtrekningen er kveldens høydepunkt og mange ble glade vinnere. Vi som ikke vant, gledet oss med de som gjorde det.

Menighetsrådet sender en stor takk til alle frammøtte, alle som har kjøpt lodd, til alle bedrifter og privatpersoner som har gitt gevinster. Vi takker for flotte malerier/bilder som ble loddet ut på basaren.

Håkon avsluttet med ”I natt jag drömde” – en aktuell sang nå med krig i Ukraina. Han fortalte at menighetsrådet har sagt seg villig til å huse flyktninger i Kirkestua hvis det skulle bli behov, kommunen har godkjent lokalene.

Basaren ble en hyggelig vårsammenkomst med folk fra Bolfoss til Mobekk. Takk til alle som bidro til en vellykket basar! Vi fikk inn nesten 30 000 kroner. Kjempebra!