Hurra for barnehagen vår som fyller 10 år!

Tekst og foto: Toini J Møllerbråten

I august 2014 åpnet Eidskog Naturbarnehage dørene etter at den kommunale barnehagen ble lagt ned. Da var det allerede lagt ned utallige timer med arbeid i alt fra stiftelsen av styret, søke- og godkjenningsprosesser, ansettelser, oppussing av lokaler, innkjøp, HMS og alt som hører med når en bedrift skal starte opp.

Arne Sørli var styreleder og var helt uvurderlig i oppstartsfasen. Med sin brede kunnskap, arbeidslyst og sindige vesen styrte han barnehagen stødig som en skipper på sin skute de første driftsårene.

Det har vært opp- og nedturer , som livet gir, men per i dag føler vi at vi har funnet «vår veg».

Vi er veldig glad for at søkermassen har snudd fra at vi nesten ikke hadde søkere de første årene til at vi nå har ventelister. Vi har fått et godt samarbeide med befolkning, lag/foreninger og grunneiere på Vestmarka, og er spesielt glad for at vi får låne tomt av Trond og Solveig Rapstad som vi har lagd en egen camp på. I skrivende stund har vi 11 barn på 3 år og yngre (av totalt 16 barn) og da er det svært kjærkomment å ha turstedet i nærheten av barnehagens lokaler.

Siste uka i august hadde vi jubileumsuke for barna.

Vi hadde forskjellige temaer hver dag og var innom Astrid Lindgrens verden, sjørøvertokt i båt fra Svartvika til Aurnesnabben, fiskedag i Brustadvika, aktivitetsdag på Campen og avsluttet med åpen dag med klovnebesøk fredag.

Vi fikk låne båt og rekvisitter av naboer, tidligere arbeidskollegaer og andre engasjerte venner. En tidligere nabo av barnehagen og arbeidstaker på selveste Christian Radich, Fredrik Kraft, er jo det nærmeste vi kommer en EKTE sjørøver, så da måtte vi selvfølgelig spørre om han ville være med på tokt! Vestmarkinger er kjent for å svare JA når de blir spurt om å hjelpe til, og Fredrik er intet unntak. Han skapte virkelig magi for ungene og det ble en dag de sent kommer til å glemme. Barna måtte gå planken, lese sjørøverkart og gjøre masse aktiviteter for å finne selveste skatten.

Vi avsluttet altså jubileumsuka med rød løper, bildefremvisning av hva vi holder på med i hverdagen, deilige og flotte kaker, åpen invitasjon til de som ville komme og se hvordan vi hadde det og klovnen Bibbi som skapte liv og røre!

Vestmarka Sanitetsforening kom med flott gave til barnehagen: toastjern til bål! Passer midt i blinken😊 Tusen takk til alle som kom og feiret med oss!