I underkant av to mil velpreparerte skiløyper i og omkring Vestmarka ligger og venter på å bli brukt av store og små skiløpere i disse vakre og snørike dagene. Nå når vinterolympiaden med Norge sine mange medaljer i Sør-Korea er historie, er det ikke lenger noen unnskyldning for å sitte foran fjernsynet. Nå er det på tide at alle kommer seg opp av godstolen og tar turen ut og bruker alle de flotte skiløypene. Vestmarka idrettslag har i vinter gått til anskaffelse av ny snøscooter og sporlegger, og disse to nyanskaffelsene blir flittig brukt for å lage velpreparerte skiløyper.
Svein Audun Taugbøl, Petter Bentzon, Michal Gadderud og Jan Tore Kraft er fire førere av nyanskaffelsene som på omgang sørger for at alle skiløperne på Vestmarka til enhver tid har perfekte spor å gå i. Og i denne snørike vinteren som vi har i år, så er det ingen unnskyldning for ikke å sette på seg skiene og ta en gledens trimtur i skog og mark. Både Orremåsan, Malerrunden, Lysløypa og andre skispor frister med løyper av det profesjonelle slaget. Så resten av vinteren ønsker idrettslaget og de fire i løypekomiteén alle velkommen ut i løypene.
Skiløyper har det vært i og omkring Vestmarka i mange årtier med manuell opptråkking av løypene. Men på Vestmarka har løypemannskapene i mange år hatt tilgang til motoriserte hjelpemidler slik som snøscooter. Men denne historien er ikke korrekt nedskrevet enda, så vestmarkinger og andre må vente en stund før den hele og sanne historien om tidligere skiløyper på Vestmarka blir tilgjengelig. Men en årsmelding fra Skisportens Venner i 1983 er skaffet til veie. Styret dette året besto av leder Inger Sørli, og med seg i styret hadde hun Jorunn Engen, Arnfinn Granstrøm, Olav Rambøl og Atle Øisjøfoss. Varamenn var Gunvald Huse og Asbjørn Hornlie. Dette året ble det avholdt seks styremøter hvorav ett var felles med hovedstyret i Vestmarka Idrettslag. På dette møtet ble det drøftet spørsmål som løypenett, hjelp til dugnader, økonomisk støtte og lignende, og det ble antydet et beløp til innkjøp av scooter. Senere ble dette beløpet bevilget Skisportens Venner og var på kr. 8.000.
Videre står det i årsmeldingen at løypenettet ble utbedret og noe forandret, og i løpet av året ble egen scooter innkjøpt for kr. 26.000. Oppslutningen om alt arbeid hadde vært tilfredsstillende, noe protokollen på Vardåsen kunne fortelle om. Skisportens Dag ble avviklet 20. februar i pent vintervær med lite snø i Hornlien med Randi og Asbjørn Hornlie som vertskap. Ellers dette året var det basar med dans i Grusjø Grendehus, og etter Nyttårsfesten i samfunnshuset fikk laget en andel av overskuddet pålydende kroner 15.000.
-Denne vinterens nye scooteren kostet 83.000,-, så summen er litt annerledes enn for den som ble innkjøpt i 1983. Men så er vår nye Lynx Rotax 600 RCE en stabil firetakter som går godt og rolig med god bredde og lengde og med en sporlegger som har to ”kniver” som skjærer teinung og andre vekster og som gjør skisporene rene, sier Svein Audun Taugbøl som innrømmer at han ikke liker å kjøre den tunge scooteren på sjøer. –Jeg kjørte over Harstadsjøen for litt siden, men nedenfor huset til Kai Ljøner gynget isen litt, for selv om kulda har satt seg kan det være vann mellom islagene, avslutter ”Sveis” der han godt fornøyd inntar førersetet på den skinnende nye snøscooteren som i mange fremtidige vintre skal lage perfekte skiløyper rundt omkring på Vestmarka.