Fakta om Vestmarka

Vestmarka ligger i Eidskog kommune og er det sørligste tettstedet i Hedmark fylke. Vestmarka ligger på samme breddegrad som Oslo. Vestmarka grenser bl.a. mot Akershus fylke og Värmlands Län. Det er ca 10 km til kommunesenteret Skotterud.

Vestmarka har i dag kirke, skole, barnehage, bensinstasjon, bygdetunet Almenninga og en rekke aktive lag og foreninger. Eidskog Montessoriskole har ca. 55 elever, og Eidskog Naturbarnehage som er i samme bygg har 15-20 barn.

Vestmarka har et rikt organisasjonsliv: Idrettslag, hornorkester, kor, bygdekino, sanitetsforening, jeger- og fiskerforening, velforening med mer.

Vestmarka har en rekke sjøer med badeplasser og fiskemuligheter samt turområder for sykkel- og fotturer. Vardåsen er stedets høyeste punkt 337 moh. Om vinteren kjøres det opp skiløyper i flere områder, ikke minst lysløypa på 3,5 km.. Mange vestmarkinger arbeider i kommuner i Akershus eller Oslo. Bestillingsdrosje fra Ruter har avgang kl 05.30 og 06.30 og kjører til togstasjon på Sørumsand. Les mer om det her.