Høyhastighets bredbånd («fiber») på Vestmarka

I september i fjor ble Eidskog kommune tildelt 1,1 millioner kroner i Nkom-midler for utbygging av høyhastighets bredbånd på Vestmarka. Med det menes her hastighet som er høyere enn 30 Mb/s, målt hos sluttbruker. For å levere så mye informasjon så raskt, må det etableres fiberoptisk kabel her.
I begynnelsen av januar i år ble alle prosjektene i Sør-Hedmark som mottok Nkom-midler lagt ut på anbud. Utbyggere som Telenor, Eidsiva og eventuelle andre har frist fram til 3. mars med å komme med tilbud. Valg av utbygger vil skje i første halvdel av april.

For å knytte seg til den fiberoptisk kabelen må interesserte betale en tilknytningsavgift (akkurat som for vann og avløp). Den er antydet å bli på kr 5.000. Både TV, radio, telefoni og «data» kan leveres via høyhastighets bredbånd.

Oppstart utbygging er planlagt i sommer. Svar på når det kan forventes ferdig må vi vente på til utbyggeren er valgt. Når utbygger er valgt, vil kommunen og Vestmarka Grendelag invitere til informasjonsmøte sammen med utbyggeren.

Det er stengt for kommentarer.