Gammel låve blir som ny

Hele dugnadsgjengen på lørdag i aksjon.

Lørdag 12. og søndag 13.mai var det liv og røre høyt og lavt på låven ved Vestmarka Kirkestue. I løpet av disse dagene ble to av veggene malt med rød låvemaling og nesten all takstein på nordsiden ble forsiktig demontert og sendt ned på bakkenivå hvor de ble stablet på paller. Ni dugnadsivrige medlemmer i Vestmarka Menighetsråd og Vestmarka Idrettslag sørget for at denne etterlengtede jobben kom godt i gang, og allerede etter disse to aktive dagene fremstår låven langt fra falleferdig slik den har sett ut i mange år.

Trond tar imot takstein som kommer ovenfra.

 

Karin (t.v.) kom innom kirkestua med nystekte sveler.

Solveig i full konsentrasjon.

Ragnar brukte børsten før han malte.

Eva, Oliver og André syntes lunsjen var mer enn god.

Håkon, Ragnar og Solveig koste seg med lunsjen.

Odd Roar slipper takstein ned i renna.

Det gikk unna med å fjerne taksteinen. Håkon Utstrand Hauer (t.v.) og Odd Roar Leere sender takstein i renna ned til Erling Hauer og Trond Rapstad.

Mat og kaffe smakte godt søndag.

Håkon har ikke høydeskrekk.

Erling og Trond nøt også søndagens måltid.

Håkon tok innimellom en hvilepause for å beundre utsikten høyt oppe fra låveveggen.

Mor og sønn Eva og Oliver var et hurtigarbeidende lag.

André konstaterte enda en gang at maling spannet var nesten tomt.

Solveig var rask med å fornye dørene i låven.

Eva hadde håndtert en malekost tidligere.

Eva, Solveig og Oliver skiftet fort farge på låveveggene.

Det var en del tekniske utfordringer underveis.

Det har i årtier vært et sterkt ønske om å pusse opp låven som tilhører kirkestuen på Vestmarka til en solid og penere bygning. Etter mange runder med søknader er endelig det finansielle i orden slik at den første runden med oppussing og reparasjon kunne iverksettes. Så da ble første runde med reparasjon av tak og utvendig maling satt i gang med mangfoldige dugnadstimer de to første dagene. Og allerede mandag 14.mai var to snekkere i fullt arbeid med taket, slik at om noen uker så vil ”Nilse-låven” fremstå nymalt og med nytt og solid tak.

 

Det er stengt for kommentarer.